fredag den 5. februar 2010

Gratinerede jomfruhummerhaler (fra Femina nr. 53-2004)

(4 personer)
Ingredienser:

12-24 flotte jomfruhummerhaler
½-1 dl god olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 lille bdt. persille
1 lille bdt. basilikum
1 citron
½ grøn chilipeber
½ rød chilipeber
2 fed hvidløg

Tilbehør:
godt hvedebrød

1. grib fat i det midterste haleskjold, vrid og træk forsigtigt den sorte streng fra jomfruhummeren.

2. Skær halerne igennem på den lange led, og læg dem i en oliesmurt ildfast fad med kødsiden opad. drys med salt og friskkværnet peber.
 
3.  Hak persillen og basilikum fint. Riv citronskallen, og hak chilipebre og hvidløg let groft.

4. drys alle krydderierne jævnt over jomfruhummerne.

5. Dryp godt med olivenolie og lidt citronsaft og gratinér jomfruhummerne i 5-10 minutter lige under ovngrillen, eller bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader, til de er akkurat faste uden at blive tørre. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar