onsdag den 3. februar 2010

7 MINUTTERS BOLLER FRA MOR

2 ½ dl lunken vand
50 g gær
2 æg
50 g sukker
½ tsk. salt
100 g. smeltet kølig margerine
500 g mel


Hæld vandet op i en skål. Smulder gæren ned i vandet og rør til gæren er opløst.
Bland de resterende ingredienser i, undtagen mel og rør rundt.
Rør og ælt melet i.
Dejen hæver i ½ time.

Slå dejen ned. Tril dejen til en lang pølse.
Skær dejen i ca. 16 stykker.
Dejen formes til boller, som sættes på en bageplade (beklædt med bagepapir).
Bollerne hæver igen ½ time.

Bages 5 – 7 min. i en 275 grader varm ovn. (Hold øje med bollerne, det går stærkt)
Når bollerne kommer ud, køles de på bageristen. Bollerne dækkes med et viskestykke vredet op i koldt vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar