fredag den 26. februar 2010

TUPPERWARE

I aftes var jeg vært ved en Tupperware demonstration. Jeg er ellers ikke meget for den slags "party i provinsen", men jeg vil rigtig gerne se mine nabokoner til kaffe og kage, derfor tænkte jeg da jeg blev spurgt om jeg ville holde et party, hvorfor ikke slå to fluer med et smæk. - Og det var faktisk rigtig hyggeligt.

Faktisk var vi to værtinder, det blev bare holdt i mit hus. Jonna min med-værtinde bagte boller.

GROVBOLLER

 

Her er opskriften:
½ l lunken vand
100 g gær
100 g margerine
2 tsk salt
50 g sukker
2 æg
500 g speltmel
400 g hvedemel

Gæren udblødes i det lunkne vand. Æg, salt og sukker røres ud i vandet.
Speltmelen røres i. Hvedemelet røres i. Du er nødt til at fornemme om der 
skal mere eller mere mel i.

Dejen hæver i 20 minutter.
Slåes ned og formes til boller. Efterhæver i 40 minutter.

Bager 12-14 minutter ved 200 grader.

Aftalen var at jeg skulle bage kage. Og det er jo en stor beslutning hvilken kage man skal bage, så det krævede megen surfing rundt i forskellige blogs. Til sidst besluttede jeg mig for både at holde på det sikre og at satse på noget nyt.

Jeg bagte en portion Ingas Horn (her fra bloggen), desværre nåede jeg ikke at tage billeder inden de var spiste. De var også gode.

Der ud over faldt jeg for chokoladekage fra mrscakeaholic. Jeg syntes at den så så lækker ud at jeg besluttede at bage dobbelt portion, for at være på den sikre side (!) Men, men, men jeg havde ikke 2 springforme. Pyt, tænkte jeg. Jeg har lige købt en stor ny springform, der kan den dobbelte portion sagtens være i. Den kloge kone havde imidlertid ikke overvejet om dette ville ha´ nogen indvirkning på bagetiden for kagen. Så da 50 minutter er gået kigger konen ind i ovnen og bliver rigtig glad for sig selv. Hvor er du dygtig, Helle, mumlede jeg, og fandt en strikkepind. ( Nu starter den store ståhej !!!) Klokken er 1 time før gæsterne skal komme og kagen er helt flydende indeni, og pænt brun på toppen. Et kvarter senere har dette ikke ændret sig synderligt - bortset fra at nu er kagen helt sort ovenpå. Jeg ringer til med-værtinden og siger med meget høj stemme, "Det er aflyst" ! Hvad, fremstammer den gode kone. "Jeg henter i hvert fald en pulverkage nu og så må vi se.

Da jeg kom hjem fra Brugsen, var alle tropper inklusiv med-værtinden i gang med forskellig former for hjælp (tak for det). Min søde datter, som pt. er hjemmeboende rører Amo´s chokoladekage sammen, hakker 100 g chokolade og river skrællen fra en appelsin og putter i. Kagen bliver super og er klar da gæsterne kom.

Vi har en dejlig tupperware demonstration med Solveig fra Skive, og får dejlig kaffe og kage. En hyggelig aften. Tak for sidst til alle.

2 kommentarer:

  1. Jamen kære Helle dog, det gør mig da virkelig ked af at høre at "min" kage mislukkedes, jeg forstår det ikke? For jeg synes den var meget nem at lave og smagte helt fantastisk...Helt ærligt, så synes jeg at du en dag alligevel skal prøve at bage den igen, for den er virkelig god...Men lad nu være med at bag den i sidste øjeblik, den skal jo helst være kold inden man sætter tænderne i den :-)
    Knus

    SvarSlet
  2. Hej Mrs cakeaholic. Jeg er sikker på at uheldet skyldtes at jeg fyldte 2 x dej i formen og ikke forlængede bagetiden. Jeg vil prøve din kage igen, jeg synes den ser så god ud. I næste uge kommer mine gamle kolleger på besøg, så tror jeg jeg gør et nyt forsøg.

    SvarSlet