mandag den 8. marts 2010

ÆBLEKAGE MED KRYDDERIER

1½ dl mild olie f.eks raps-
1 dl yoghurt, A 38 eller andet surmælksprodukt
275 g Sukker
150 g brun Farin
korn af ½ stang vanille
100 g valnødde-, pecannødde- eller hasselnøddekerner
275 g Mel
1 spsk Bagepulver
1 spsk Kanel
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk nellike
1/4 tsk tørret knust ingefær
4 Æg
3/4 kg Æbler i små tern.

Bages ved 175 grader i 1 time

Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanille grundigt igennem. hak nøddekernerne fint f.eks i en foodprocessor. Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen. Smør en springform med smør og drys den med lidt af de hakkede nødder.
Pisk æg i sukkerblandingen, et ad gangen skiftevis med melblandingen. vend resten af de hakkede nødder i dejen. Hæld lidt dej i springformen, dernæst et lag æbler, så igen dej. Fortsæt til formen er fyldt. Æbler øverst.
Sæt kagen i ovnen.

Kagen kan deles i to forme og bages i lidt kortere tid. Kan fryses.

Opskriften stammer fra Kræftens Bekæmpelse

1 kommentar:

  1. Jeg blev bare SÅ glad, da jeg fandt din side!
    Denne opskrift, som jeg fandt på nettet netop ca for 8 år siden, er pludselig sporløst forsvundet og den er ikke til at finde hos Kræftens Bekæmpelse længere. Så tusind tak! Den er fantastisk, den kage

    SvarSlet