Her ud over blev der bagt 7 minutters boller og lavet rutebilslagkage. Det var rent orgie.
I aftens var der kom-sammen med de gamle kolleger her hos mig. Det var rigtig, rigtig hyggeligt.
Menuen bestod af Mulligatawny (The Indian way). Opskriften fandt jeg på www.aok.dk . Jeg serverede ris og flutes (det gik selv om flutes vel ret beset er franske).
De gamle kolleger gav udtryk for tilfredshed med suppen, og ønskede en opskrift. De får sendt et link til bloggen.
Her er opskriften:
Denne portion er til seks personer – men du kan ligeså godt gange med to og invitere alle vennerne, eller fryse små portioner ned til de dage, hvor du kommer bundfrossen hjem og trænger til et godt, varmt og nemt måltid.
2 små finthakkede løg
2 små porrer, skåret i fine skiver
50 g smør
1 skrællet æble i små tern, gerne Belle de Boskop eller andet madæble
3 stænger bladselleri, i tynde skiver
1 teskefuld gurkemeje
1 teskefuld stødt spidskommen
1 teskefuld stærk karry
1 spiseskefuld garam masala-krydderi
salt
1 dåse flåede tomater
1,4 l god hønsebouillon*
75 g røde linser
5-6 karryblade eller 2 laurbærblade
4 let knuste kardemommefrø
1 lille stang kanel
2 hele nelliker
fintreven skal af lime eller citron (skal være økologiske - de andre har sprøjtemiddel på skallen)
saft af 2 limefrugter
½ teskefuld tørrede chiliflager
200 g kokosnøddemælk (=1 dåse)
4 fed hvidløg i tynde skiver
50 g smør til hvidløgene
Masser af frisk, hakket koriander ved siden af til at drysse over
Eventuelt kød af en kogt kylling i mindre terninger
Sådan gør du:
1. Steg forsigtigt løg og porrer i smør i 3-4 minutter til de er klare og let gyldne.
2. Tilsæt bladselleri og æble og rør godt.
3. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, karry, garam masala og salt (begynd med en teskefuld og smag til efterhånden) og steg forsigtigt i 5 minutter.
4. Tilsæt tomater og kog i 5 minutter.
5. Tilsæt bouillion, og rør linserne i.
6. Tilsæt karryblade eller laurbærblade, kardemommefrø, to hele nelliker, kanelstang og reven citrusskal.
7. Lad suppen simre forsigtigt i 30 minutter, mens du indimellem skimmer eventuel skum af med en hulske eller stor ske.
8. Mens suppen simrer, rister du forsigtig hvidløgsskiverne i smør til de er let gyldne. Pas på – får de for megen varme, giver de hele suppen en branket smag.
9. Når linserne er kogt, så de gør suppen lidt tykkere, tilsætter du limejuice, chili og kokosmælk. Lad suppen simre i 5 minutter.
10. Til sidst tilsætter du limejuice og hvidløgskiverne og det smør, de er ristet i, og serverer med frisk, hakket koriander ved siden af og et godt stykke brød, gerne bagt af surdej, til.
Du kan eventuelt lune, terninger af kogt kyllingkød i suppen.
Til kaffen blev der igen serveret Ingas horn og så havde jeg lavet "Kaloriebombe"
Desværre glemte jeg at tage billeder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar