I går bagte jeg en citron roulade. opskriften var tyvstjålet fra Himmelske kager.
Rouladen smagte dejligt. Der var en fin frisk smag af citron. Faktisk i retning af citronfromage. Ummm... Det er helt sikkert ikke sidste gang.
Her er opskriften :
Citron roulade
3 hele æg
1½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Citroncreme
2 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
Reven skal og saft af ½ økologisk citron
2 blade husblas
2 dl piskefløde
Æg og sukker piskes lyst og skummende. Mel og bagepulver blandes sammen, sigtes og blandes i æggeblandingen.
Dejen smøres jævnt ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 225 grader i ca. 8 min til kagen er lysebrun. Kagen vendes med det samme ud på et sukkerstrøet bagepapir og et vådt op vredet viskestykke lægges over. Efter 10 min kan man trække bagepapiret af. Rouladen skal være helt kold inden den rulles sammen med citron cremen.
Citron creme
Æg og sukker piskes lyst og skummende og tilsættes citron skal. Husblas udvandes og smeltes i citron saften. Når den er afkølet røres den hurtigt i æggemassen. Til sidst foldes den stiftpiskede fløde i.
Cremen smøres over hele rouladen, som herefter rulles sammen så åbningen er nederst. Rouladen lægges i køleskabet i et par timer eller til næste dag. Rouladen serveres drysset med flormelis.
3 hele æg
1½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Citroncreme
2 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
Reven skal og saft af ½ økologisk citron
2 blade husblas
2 dl piskefløde
Æg og sukker piskes lyst og skummende. Mel og bagepulver blandes sammen, sigtes og blandes i æggeblandingen.
Dejen smøres jævnt ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 225 grader i ca. 8 min til kagen er lysebrun. Kagen vendes med det samme ud på et sukkerstrøet bagepapir og et vådt op vredet viskestykke lægges over. Efter 10 min kan man trække bagepapiret af. Rouladen skal være helt kold inden den rulles sammen med citron cremen.
Citron creme
Æg og sukker piskes lyst og skummende og tilsættes citron skal. Husblas udvandes og smeltes i citron saften. Når den er afkølet røres den hurtigt i æggemassen. Til sidst foldes den stiftpiskede fløde i.
Cremen smøres over hele rouladen, som herefter rulles sammen så åbningen er nederst. Rouladen lægges i køleskabet i et par timer eller til næste dag. Rouladen serveres drysset med flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar