fredag den 15. juli 2011

Jordbærtærte

Super lækker jordbærtærte fra Gitte.

Mørdej:
150 g Mel
100 g Smør
  50 g Sukker
  ½     Æg
(hviler ½ time i køleskab)

Fyld:
100 g smeltet Smør
100 g Sukker
100 g Marcipan
   ½   Æg
Fyldet kommes ovenpå mørdejen inden den bages ved 200 grader 25 min.

Pynt:
100 g chokolade (knapper eller revet) lægges på den varme bund.

Creme:
2    dl Mælk
½   pose lagkagecreme
2½ dl fløde pisket til skum
Blandes og kommes på den kolde tærtebund

500 g Jordbær (halveres og lægges pænt ovenpå cremen)

1 lille glas ribsgelé smeltes i en lille gryde og fordeles over kagen
med en bagepensel. Stivner i køleskab.

Desværre glemte jeg at tage et billede af tærten, inden den var væk.
Den var fantastisk. Tak Gitte for opskriften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar